Τεχνικές Μασάζ

website3b
website3a

Τεχνικές Μασάζ-Θεραπείες

 Το μασάζ ως θεραπευτική τέχνη προυποθέτει καλή εκπαίδευση και εμπειρία εκείνου που το ασκεί αλλά για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό χρειάζετε προσήλωση, αγάπη  και πρόθεση στην  επίτευξη του μέγιστου καλού προς τον πελάτη.
Εκτός του Lomi Lomi που είναι και το αγαπημένο μου είδος μασάζ , χρησιμοποιώ και τις ακόλουθες τεχνικές, είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά με άλλα είδη μασάζ, ανάλογα τις ανάγκες του κάθε πελάτη .

Σουηδικό : το ποιό γνωστό και ευρέως διαδεδομένο είδος μασάζ ανά τον κόσμο , περιλαμβάνει ήπιους χειρισμούς μάλαξης και διατάσεων. Ενδείκνυται γιά γενική χαλάρωση .

Μασάζ Αρωματοθεραπείας  : συνδυάζει τις θεραπευτικές ιδιότητες του μασάζ με αυτές των αιθερίων ελαίων. Τα αιθέρια έλαια έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν και να διαπερνούν στο κυκλοφορικό μας σύστημα ταχέως, απο όπου μεταφέρονται σε όλο τον οργανισμό. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε είδος μασάζ για ενισχυση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

Ρεφλεχολογία ποδιών  : θεραπευτική μέθοδος που ασκείται στά πέλματα ως επί το πλείστον. Βασίζεται στη θεωρία οτι υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα και στις παλάμες που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος. Με εδικούς χειρισμούς και πιέσεις μπορούμε να απελευθερώσουμε τις θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος επιφέροντας χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού.

 Trager : Το Τράγκερ η Trager Bodywork πήρε την ονομασία αυτή απο τον ιδρυτή του Milton Trager (1908-1997) ο οποίος ξεκίνησε να αναπτύση αυτή τη μέθοδο όταν ήταν μόλις 18 χρονών και ενώ αντιμετόπιζε και ο ίδιος χρόνια πάθηση στην πλάτη του (σπονδυλολήσθηση)
Σύμφωνα με την μέθοδο Τράγκερ, χρόνιοι πόνοι και μυοσκελετικές δυσλειτουργείες είναι συμπτώματα συσσωρευμένης έντασης που μπορεί να προκύψουν από ατύχημα, λανθασμένη στάση σώματος, φοβία, συναισθηματικό μπλοκάρισμα και το καθημερινό άγχος.
Σε μια συνεδρία Τράγκερ, διάρκειας 60-90 λεπτά, ο πελάτης είναι ξαπλώμενος σε αναπαυτικό κρεβάτι του μασάζ , φορόντας άνετα ρούχα η με εσώρουχα η μαγιό. Ο θεραπευτής, με ήπιους χειρισμούς και ρυθμικά κουνήματα μεταφέρει μια αίσθηση ηρεμίας και άνεσης σε όλο το σώμα.
Μετά απο ένα διάστημα συνεχόμενων ρυθμικών κουνημάτων το σώμα εισέρχεται σε βαθύτερα επίπεδα χαλάρωσης στα οποία μπορεί να διευκολυνθεί η απελευθέρωση βαθιά ρυζομένων ανθυγιεινών προτύπων έντασης επιρεάζοντας το υποσεινήδητο. Κατ' αυτόν τον τρόπο, ο νους “ξεμαθαίνει” αυτά τα ανθυγιείνα πρότυπα (μπλοκαρίσματα) με αποτέλεσμα το σώμα επίσης να απελευθερωθεί απο χρόνιες καταστάσεις έντασης και να γίνει ποιό ευέλικτο με λιγότερους πόνους.

Νευρομυϊκό μασάζ : είναι ένα είδος θεραπευτικού μασάζ, το οποίο χρησιμοποιόντας ανατολικές και δυτικές προσεγγίσεις στην τεχνοτροπία του, δρά αναλγητικά  στο κάθε πόνο του σώματος η επιτυγχάνει την “ευθυγράμμισή” του (σωστή στάση), δυναμώνοντας ταυτοχρόνως τους μύες.
To Νευρομυϊκό μασάζ αντιμετωπίζει και βοηθά μυοσκελετικούς πόνους, όπως ισχιαλγία, σκολίωση, αυχενικό, πονοκεφάλους, που προκαλούνται από τις προαναφερθείσες αιτίες. Απαλλάσει το σώμα από σημεία πυροδότησης που δημιουργούν αντανακλαστικό πόνο, επαναφέρει τη φυσιολογική στάση του σώματος, την ελαστικότητα και την ευλυγισία στους μυς και τις αρθρώσεις

Sports Massage (αθλητική μάλαξη) : είναι ένα είδος μασάζ που απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται με τα σπόρ η την γυμναστική επαγγελματικά η μη. Αυτό συμπεριλαμβάνει από αθλητές η χορευτές μέχρι άτομα που κάνουν καθιστική εργασία αλλά γυμνάζονται και θέλουν να διατηρήσουν ένα υγιές σώμα.
Εστιάζεται στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση των πιο συχνών προβλημάτων που προκύπτουν απο την άθληση καθώς επίσης βοηθά στην συντήρηση και προετοιμασία του σώματος ώστε να αποδώσει το μέγιστο όταν χρειαστεί.

On-site (καθιστή μάλαξη) :Η καθιστή μάλαξη επιτρέπει σε κάποιον να απολαύσει τα ευεργετικά οφέλη ενός επαγγελματικού μασάζ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (15 λεπτά), ενώ είναι ντυμένος. Τα σημεία στα οποία εφαρμόζεται είναι κυρίως οι ώμοι, ο αυχένας, το κεφάλι, η πλάτη και τα χέρια.  Αποτελείται απο μία καλοδομημένη σειρά τεχνικών μασάζ (μαλάξεις, πιέσεις σε σημεία μεσημβρινών, διατάσεις κ.λ.π.)
Οφέλη της καθιστής μάλαξης:
Μειώνει το στρες και την κούραση
Aνακουφίζει απο μυϊκούς πόνους
Αυξάνει την ενέργεια και την εγρήγορση
Μειώνει το άγχος
Χαρίζει πνευματική διαύγεια και ευεξία

Το On-site μασάζ χρησιμοπείται σε πολλές χώρες του κόσμου,  σε εταιρείες , συνεδριακά κέντρα,
 εμπορικά κέντρα, για διαφημιστικές ποωθήσεις, κ.α
για περισσότερες πληροφορίες : www.backpromassage.com

Βρίσκεστε εδώ: Home Τεχνικες Μασαζ